😍 Akıtma (Krep) Tarifi | Krep Nasıl Yapılır? | Kahvaltı Tarifleri-Unkompliziertes Pfannkuchen Rezept für Neulinge, um schnell und einfach lecker Crepes zu machen.

Akıtma (Krep) Tarifi | Krep Nasıl Yapılır? | Kahvaltı Tarifleri - Diese französische Delikatesse sind berühmt für ihre dünnen Pfannkuchen, welche eine glattere Textur als herkömmliche Pfannkuchen haben, was sie zu einer perfekten Leinwand für zahlreiche Füllungen prädestiniert. Diese Spezialität können süß oder herzhaft sein und stellen zu jeder Tageszeit dar - ob zum Frühstück, Mittagessen oder Abendessen.

Akıtma (Krep) Tarifi | Krep Nasıl Yapılır? | Kahvaltı Tarifleri

Bu pazar size harika bir krep tarifim var. Bizim mutfakta daha çok akıtma dediğimiz, aslında yapmayı hepimizin bildiği ama bu krebin mükemmelini nasıl yaparım diyenlere ilaç gibi gelecek, her yerde bulamayacağınız ipuçlarıyla akıtma nam-ı diğer krep tarifi emrinize amade.

►Kanalımıza abone olmak için: http://bit.ly/RefikaninYemekOkulu

1 ajda çay bardağı un 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su 1 yumurta 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1 tutam tuz

1 ajda çay bardağı una birer çay bardağı su ve süt ekleyip topak kalmayıncaya kadar çırpın. Üzerine, 1 yumurta kırın. 1 tutam tuz ekleyin ve 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ekleyin. iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Karışımı bu haliyle en az 2 saat bekletin. Bekleyince un sıvıları çok daha güzel çekiyor ve tüm malzemeler hem hal oluyor. Geniş bir tavaya biraz tereyağı sürüp tavayı iyice ısıtın. Kepçe ile karışımdan alıp tavaya dökün ve tavayı kaldırıp dairesel hareketlerle harcı tavaya yayın. İlk kepçe aslında tavaya ne kadar harç koyacağınızı anlamak için kılavuzluk edecek. Bu karışımdan yaklaşık 18 cm çapında bir tavada 7 krep çıkıyor. Altı piştikten sonra krep tavadan ayrılacak ve hareket edebilecek. Üstü de kuruyunca krep çevirmeye hazır. İster havalı bir şekilde tavada elinizle ya da spatula ile çevirebilirsiniz. Tavda çevirmek istiyorsanız hızlı bir şekilde tavayı önce ileri itin ve hemen ardından geri çekin. Böylece krep zaten kendiliğinden dönecektir. Bu şekilde hepsini pişirdikten sonra içine dilediğinizi koyup yiyebilirsiniz. Ben pastırma ve kaşar peyniri ile yedim ve baya beğendim. Siz de krep yapar ve keyifle yerken beni hatırlarsanız benden mutlusu yok. Şimdiden afiyet olsun!

Mutfağımızda ve Yemek Okulu’muzda neler oluyor daha yakından takip etmek için; ►Facebook: https://www.facebook.com/refikaninmutfagi/ ►Instagram: https://www.instagram.com/refikabirgul/ ►Twitter: https://twitter.com/refikabirgul ►Websitesi: https://www.refikaninmutfagi.com ►Mutfağımızda kullandığımız el emeği, göz nuru güzellikler için de: https://goo.gl/0aKsMW ►Severek takip ettiğimiz kanallar: https://www.youtube.com/user/TurkeyVideoNetwork ►Kanalımıza abone olmak için: http://bit.ly/RefikaninYemekOkulu
https://i.ytimg.com/vi/-aM5J8VL43Y/hqdefault.jpg
source.

Diese köstliche Speise sind ein vielseitiges Gericht, das von jedem genossen werden kann. Sie können sowohl in einer herzhaften als auch einer süßen Variante serviert werden und bieten eine unendliche Anzahl von Möglichkeiten, wenn es um Füllungen geht. Probieren Sie dieses einfache Rezept aus und experimentieren Sie mit einer Vielzahl von Füllungen, um Ihre Crepe-Kombination zu finden. Guten Appetit!